Att flytta telefonin till internet

Idag arbetar företag mycket aktivt med sin kundkommunikation. Det gör att företag som inte uppdaterar sina system får en otrolig konkurrensnackdel. För att vässa kommunikationen med kunder behöver du fundera på hur du kan nätanpassa din telefoni. Då kommer tjänster som Softphone, IP-telefoni och andra molnlösningar.

Det som är bra med att strukturera om sin telefoni till molntjänster såsom IP-telefoni och Softphone från www.soluno.se är att du kommer sänka dina driftkostnader. Dessutom finns alltid en back-up, vilket gör att du inte förlorar dina kontakter vid eventuell krasch. Idag läser vi många nyheter som handlar om driftstörningar inom olika företag och landsting. Molnet är alltid ett säkrare system, eftersom:

– Kopparnätet är gammalt och känsligt och det handlar nu om att vi tar kunderna till en modern nätteknik.

Molntjänster säkrare och snabbare

Det är i blt.se vi kan läsa om hur Ronnebys kopparnät nu stängs ner för att ersättas med fiber. De gamla telefonerna är förlegade och kopparnätet är känsligt och ordentligt kantstött. Molntjänsterna är mycket säkrare, och dessutom mycket snabbare. Kapaciteten är så otroligt mycket större.

Orten är inte den enda som drabbas av nedsläckningar utan det är en tendens som syns över hela landet. Oron hos landsbygden har varit att det skulle ske en gradvis ”radioskuggning” av kommunikationsnätverken när den gamla etern ersätts av digitala lösningar. Nedläggningen av telestationer sker i hög fart i hela landsbygden, som skrivet i barometern.se, samtidigt som regeringen garanterar hela landet en säker fiberuppkoppling.

Faktum är alltså att det är precis tvärtemot vad skeptikerna säger. Glesbygdens företag kommer ha en mycket större möjlighet till att växa i och med en digitalisering, eftersom nätet inte förutsätter tätbyggd eller fysiska geografiska detaljer såsom kopparnätet gjorde. Mer om detta diskuteras i allehanda.se. Att koppla ihop dator, internet och telefon i samma lösning är smart och ger en mycket större räckvidd av tjänster och lösningar, något som även kunderna kommer märka snabbt.