Bra batteritid så här!

När det kommer till elektronik finns det mycket roligt att införskaffa, sådant som går att roa sig med i timtal. Det finns även de delar som bara är nödvändiga för att allt ska fungera, men som inte är lika roliga att pyssla med. Men för att du ska kunna roa dig i timtal krävs det bra batteritid.

 

Det som man måste ha och som gör allt enklare än bra grejer, som batterier. Detta är bland annat kamerabatterier, mobilbatterier, datorbatterier, uppladdningsbara batterier och alkaliska batterier från till exempel batteriexperten.com.

 

Bättre batteri med dessa tillvägagångssätt

 

 

Vad finns det för tips och råd som ger din iPhone betydligt mer och bättre batteritid? Enligt en artikel i MacWorld IDG finns det flera sätt som kan få iPhonens batteri att förlängas, något som kan vara väl värt när man är ute på stan en hel lång dag, är på en resa eller helt enkelt vill kunna använda telefonen utan att hela tiden vara rädd för att batteriet håller på att dö ut.

 

Vill du spara mycket av din batteritid är tipset att du slår på strömsparläget. Med IOS 9 från Apple kom ett nytt slags strömsparläge att introduceras på marknaden. Denna variant ska enligt bolaget själv ge närmare tre timmars extra batteritid. Som du själv kanske vet, om du är en iPhone-användare, så frågar telefonen dig om du vill slå på strömspararläget när mobilens batteritid sjunkit ner till 20 procent. Men det finns egentligen inget som hindrar dig från att ha på detta under hela dagen om du vill spara batteri. När detta läge är aktiverat så stängs flera bakgrundsprocesser ner, bland annat slutar iPhone att hämta hem mail och tar heller inte emot pushmeddelanden, Siri funkar inte heller i detta läge och inga automatiska uppdateringar laddas ner. Med det sagt sparar telefonen en hel del batteri, och det kan hända att telefonen inte ens behöver laddas vid dagens slut.

 

Andra tips för att undvika batterislukareffekten är att:

 

 • Se efter vilka appar det är som verkligen tar stor andel av strömförbrukningen
 • Sänk gärna ljusstyrkan, det går oftast bra att använda den lägst satta ljusstyrkan
 • Låt autolåset gå på fort genom att ändra det på inställningar
 • Stäng av Bluetooth, WiFi och sätt på flygplansläge
 • Tysta Airdrop genom att ändra i kontrollcenter
 • Stäng av vibratorn som går igång på alla notiser
 • Stäng av onödiga effekter
 • Undvik spel som slukar batteri snabbt
 • Använd inte kameran, särskilt inte när det är kallt ute
 • Stäng av Spotlight
 • Hindra notiscenter från att slösa ström
 • Blocka platsdata
 • Stäng av bakgrundsuppdateringar

 

Men det bästa tipset för att minska batteriåtgången kan vara den man hittar i denna artikel från Expressen. Där går det att läsa om hur du först och främst bör titta efter vad det är som drar mest batteri. Gå in i inställningar och välj fliken batteri – sedan ser du en lista på vad som dragit slut på ditt batteri under de senaste 24 timmarna och dessutom se hur de senaste sju dagarna sett ut. Välj sedan om du vill begränsa användandet av en sådan app eller helt stänga av funktionen – som till exempel platstjänster. Smart va?

 

Det kan ibland vara bra att köpa en helt ny mobil med bättre batteri, se bara till att lämna in den gamla för det är mer miljövänligt att återanvända elektronik än att återvinna den.