Laga spruckna skärmen smart

Det tar olika lång tid för alla – men tillslut är de flesta där. Den spruckna telefonskärmen är nog vår tids kanske vanligaste skrupel. Först irriterar den dig bara, men sedan förstör den din telefon och enligt en del forskare även din sociala status. Men lugn, det finns smarta sätt att laga din smartphone på.

Det är lätt att slinta med handen. Du missar fickan, vantarna var hala, du snubblade eller ryckte till. De flesta av oss känner nog igen scenariot allt för väl. Har vi tur fungerar skärmen fortfarande, men har vi otur reagerar den inte längre på touchen. Spruckna skärmar är det vanligaste hårdvarufelet på smartphones idag. Mobilreparatörer finns lite varstans, men Phone Hero erbjuder till och med hemleverans, så numera slipper du stå och trycka i en galleria medan du väntar på din iPhone. Du kan även skicka med post eller lämna in den för reparation.

Krossad skärm – krossat hjärta?

Skulle det kunna vara så illa att en sprucken skärm innebär katastrofer för din sociala trovärdighet och status? Ja, enligt en forskningsrapport på nyheter24.se så kan den trasigaskärmen i alla fall vara avgörande för ifall du får ligga eller inte. Det kan ju tyckas överdrivet, men nog ligger det en hel del sanning i att en snygg och ny mobil i alla fall är statushöjande. En del menar till och med att folk som inte lagar sin skärm enligt statistiken löper större risk att vara singlar. Kanske något att fundera på?

Oavsett vad vi väljer att tro på så har nog många av oss gått runt med trasig skärm. Smartphones som toppar listorna på trasiga skärmar till följd av olyckor är:

  • Galaxy S8. Samsung jobbar nu med att slimma skärmen.
  • Iphone 8. Har haft skärmar som rent av lossnar enligt va.se.
  • Iphone X. Egentligen en designmiss: en svart flik som är i vägen, läs mer i Expressen.

När skärmen går sönder riskerar din smart phone eller platta att få fuktskador. Det kan även komma glassplitter på dina fingertoppar. Om den sociala aspekten inte biter på dig rekommenderar vi alltså ändå att laga skärmen, det kommer öka livslängden på din mobil avsevärt.